• Krajského kolo Biblickej olympiády

          • Srdečne blahoželáme nášmu družstvu (Viktorovi Čimárovi, Dávidovi Čižmárovi a Tobiášovi Ambrosovi), ktoré sa 21. 3. 2024 umiestnilo na 2. mieste na diecéznom (krajskom) kole Biblickej olympiády.

            Srdečne blahoželáme nášmu družstvu (Alžbete Cvachovej a Natálii Ťažkej), ktoré sa 21. 3. 2024 umiestnilo na 4. mieste (aj keď súťažili o 1 žiačku menej) na diecéznom (krajskom) kole Biblickej olympiády.

          • Zlatá ceremónia DofE 2024

          • Len 3 percentá všetkých dofákov splnia zlatú úroveň. U nás sa to podarilo ďalším dvom vynikajúcim absolventom Aničke Bížovej a Erikovi Krupovi. Obaja sú už študentmi medicíny, ale ciele DofE dosiahli ešte počas štúdia na našej škole. Za prítomnosti pána Nigela Bakera, veľvyslanca Spojeného kráľovstva, si 19.marca 2024 prevzali zlaté odznaky Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu. Na slávnostnej ceremónii sa zúčastnili  známe osobností z rôznych oblastí, napríklad spisovateľ Daniel Hevier, speváčka Sima Martausová, komik Jakub Gulík, tréner Maroš Molnár, či novinárka Zuzana Petková. Prostredníctvom telemostu sa oceneným prihovoril aj princ Edward. Milo nás prekvapilo, že súčasťou moderátorskej dvojice bola absolventka nášho gymnázia a taktiež "zlatá dofáčka" Livka Zajaková. 

          • Online doučko

          • Si piatak, alebo deviatak. Čakajú Ťa prijímačky? 

            28.2.2024 začalo online doučko. 

            Ak sa chceš pripojiť, napíš mail na prijimacky@gymbrezno.eu.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Včera sme s radosťou odovzdali knižné odmeny trom najlepším v každej kategórii školského kola Olympiády v anglickom jazyku. Prvý z každej kategórie reprezentoval školu v okresnom kole a dvaja z našich najlepších - Samuel Kovalčík zo septimy a Liliana Tkáčiková z kvarty sa prebojovali do krajského kola kde obsadili druhé a tretie miesto. Všetkým srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

            Najlepší v školskom kole:

            Kategória 1A: 1. Nelka Medveďová, 2. Emka Sudová, 3. Jakub Aneštík

            Kategória 1B: 1. Liliana Tkáčiková, 2. Kamila Hrnčiariková, 3. Jakub Lysina

            Kategória 2A: 1. Kevin Hanuska, 2. Martin Šaling, 3. Viktória Berčíková

            Kategória 2B: 1. Samuel Kovalčík, 2. Matúš Porhajaš, 3. Samuel Peniak

            Kategória 2C2: Drahomíra Prachniarová

          • Biblická olympiáda

          • Blahoželáme našim študentom, ktorí vyhrali v školskom kole Biblickej olympiády:

            1. kategória

            1. miesto: Viktor Čimár, prima

            2. miesto: Dávid Čižmár, tercia

            3. miesto: Tobiáš Ambros, prima

            2. kategória

            1. miesto: Alžbeta Cvachová, 2.A

            2. miesto: Bianka Tlučáková, 2.A

            3. miesto: Natália Ťažká, 2.A

          • Programujeme hravou formou

          • Jednoduché hry, krokomer, hudba či svetelnosť iných zariadení a mnoho viac sa učia naši žiaci s pomocou micro:bitov programovať na hodinách informatiky. Rozvíjajú si tak digitálne zručnosti, ktoré sú nevyhnutné pre 21. storočie. Zároveň ich touto zaujímavou a hravou cestou motivujeme k ďalšiemu štúdiu informatiky a snažíme sa z nich vychovať potenciálnych absolventov informatiky, ktorých je stále na trhu práce nedostatok.

            Naša škola sa zapojila do grantového programu ENTER a vďaka získanému grantu od Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis sme nakúpili sady micro:bit a doplnkov k micro:bit sadám, ktoré využívame na vzdelávacie účely na hodinách informatiky. A ako to vyzerá v praxi? Pozrite si našu fotogalériu.

             

          • English Star

          • Máš rád angličtinu? Si študentom primy, sekundy, tercie alebo kvarty? Zapoj sa do obľúbenej súťaže a hraj o smartfón a množstvo zaujímavých cien. Prihlás sa do 10. 4. 2024 u svojej učiteľky angličtiny a svoje vedomosti si otestuješ 25. 4. 2024. Viac info na: 

          • Cudzí jazyk netradične - beseda s pani vrátničkou

          • V piatok sme si na hodinu ruštiny do oktávy pozvali pani vrátničku. Besedovali sme s ňou o jej živote, spomienkach, záľubách aj o tom, ako sa jej páči na našej škole. Ale keďže sme mali hodinu cudzieho jazyka, všetci sme hovorili po rusky, len jeden žiak prekladal naše otázky do slovenčiny a následne tlmočil odpovede pani vrátničky opäť do ruštiny. Bolo milé bližšie spoznať niekoho, koho stretávame každý deň, ale takmer nič o ňom nevieme. Zároveň to bol ďalší spôsob, ako nenásilne precvičovať cudzí jazyk. 

          • Exkurzia v Košiciach

          • Dňa 14.02.2024 sme sa so žiakmi z tried 4.A a oktáva zúčastnili exkurzie v Košiciach. Navštívili sme Východoslovenské múzeum, kde sme sa ponorili do umenia gotiky, renesancie a baroka. Potom sme sa presunuli k nádhernému gotickému Dómu svätej Alžbety, obdivujúc najmä jeho prekrásnu architektúru exteriéru a interiéru. Na záver sme si vychutnali balet Rómeo a Júlia v Národnom divadle Košice.
            Celá exkurzia bola pre nás nezabudnuteľným zážitkom a všetci sme si ju nesmierne užili. Chceli by sme sa úprimne poďakovať všetkým, ktorí nám túto skvelú príležitosť zabezpečili a dúfame, že budeme mať v budúcnosti možnosť organizovať aj ďalšie podobné akcie.

          • Pomoc a láska v našom živote

          • Na hodinách ETV v kvarte a kvinte sme sa zamýšľali nad aj dôležitosťou pomoci a lásky v ľudskom živote, pričom sme využili básnickú formu nazvanú cinquain (čítaj senkén) .

          • Na hodinách ETV začiatkom roka 2024

          • Žiaci našej školy už tradične na prvých hodinách ETV v novom kalendárnom roku obdarujú svojich spolužiakov vlastnoručne vyrobenými darčekmi, ktoré vyrobili z vecí, ktoré by inak vyhodili a vymenia si novoročné vinše. Niektoré vydarené dielka a želania do roku 2024 adresované aj vám – školskej komunite a širokej verejnosti nájdete na priložených fotografiách.

          • Výmena na poste riaditeľa školy

          • Vážení študenti, absolventi, rodičia a priatelia našej školy. Ku dňu 31.12.2023 končí na pozícii riaditeľa ikona našej školy PhDr. Miroslav Glembek. Počas jeho viac ako tridsaťročného vedenia zanechal na našom gymnáziu nezmazateľnú stopu a jeho meno sa zapíše výrazným písmom do histórie školy.

            ĎAKUJEME Pán Riaditeľ.

            Od 1.1.2024 nastupuje do funkcie riaditeľa školy Mgr. Daniel Struhár, ktorému v tomto náročnom období prajeme veľa síl, dobrých nápadov a správnych rozhodnutí.

          • Vianočné hry

          • Vo štvrtok 21.12 si žiaci zmerali sily a vedomosti v troch kategóriách v rôznych disciplínach. Medzi súťažné disciplíny 1.kategórie patrili Vianočný break dance, Vianočný kolotoč, Slepý snehuliak a kvíz Poznáš svojho Ježiška. V tejto kategórii sa na prvom mieste umiestnili žiaci z triedy príma. Disciplíny 2.kategórie boli Krehký darček, Dobehni elfa, Vianočné uško a kvíz Poznáš svojho Ježiška. Víťazmi sa stali žiaci II.A triedy. V tretej kategórii sa súťažilo v disciplínach Železný Mikuláš, Vianočný kolotoč, Popoluška a taktiež kvíz Poznáš svojho Ježiška. Najúspešnejšími sa stali žiaci z triedy oktáva.

          • Predaj vianočného pečiva

          • Predaj vianočného pečiva mal úspech. Keďže na škole dodržiavame dohodnuté environštandardy, nezabudli sme pri predaji informovať o uhlíkovej stope koláčikov. Vyzbierané peniaze použijeme pri revitalizácii našej Záhrady, ktorá učí.

          • Vitajte na našej XVII. Vianočnej akadémii

          • Po štvorročnej prestávke zapríčinenej kovidom a s ním spojenými problémami Dom kultúry v Brezne privítal našich žiakov. Spoločne sme sa tešili z úspechov našich najlepších, ktorí boli ocenení riaditeľom školy za vzornú reprezentáciu školy a popredné umiestnenia na rôznych súťažiach.  

            V kultúrnom programe, ktorým pokračovalo naše školské  podujatie, sme tlieskali našim spolužiakom, ktorí sa nám predstavili úplne iným spôsobom ako v škole. Ľudový spev a tanec, vtipné scénky, kvíz o škole, nežné koledy, nový školský sokoliar, umelecký prednes – všetky čísla si vyslúžili potlesk a náš obdiv. Účinkujúcim ďakujeme za ich kumšt a odvahu, a pozývame všetkých na XVIII. akadémiu o rok.

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Pre záujemcov o štúdium na našej škole - štvorročné štúdium (deviataci ZŠ), osemročné štúdium (piataci na ZŠ) organizujeme Deň otvorených dverí dňa 7.12.2023 od 8.30 do 15.30 hod.

            Svoj záujem nahláste e-mailom na adresu skola@gymbrezno.eu, alebo telefonicky na číslo 0903537513.

            Tešíme sa na Vás.

          • Náboj Junior

          • V piatok 24.11.2023 sa na našej škole konal 11. ročník fyzikálno-matematickej sútaže Náboj Junior. Súťaž prebiehala spolu v 7 krajinách - Slovensko, Česko, Poľsko a online súťažili žiaci v Chorvátsku, Holandsku Belgicku a Španielsku. Svoje vedomosti si zmerali žiaci 8. a 9. ročníka základných škôl a 3. a 4. ročníka (tercie, kvarty) osemročného gymnázia.
            Na našej škole súťažilo až 12 tímov z celého Banskobystrického kraja. Žiaci sa veľmi šikovne pasovali s náročnými úlohami. Nakoniec, po dvoch hodinách intenzívnej snahy, si žiaci mohli vydýchnuť a čakať na vyhodnotenie.
            Na naše veľké potešenie prvé miesto získali žiaci nášho gymnázia z kvarty v zložení Liliana Tkáčiková, Martin Pančík, Maroš Pančík a Šimon Kobela. Okrem výborného umiestnenia na našej škole dosiahli zo 490 tímov 2. miesto na Slovensku a 6. miesto medzinárodne.

            Tím z tercie, Zuzana Fábiková, Kamil Kupec, Jakub Lysina, Michal Weiss, bol taktiež úspešný a umiestnil sa na peknom štvrtom mieste.

            Chceme sa poďakovať organizačnému tímu - žiakom tried III.A, IV.A, kvinta, sexta, septima a oktáva, ktorí pre súťažiacich pripravili príjemné prostredie.

            Veľká vďaka patrí aj sponzorom súťaže - papierníctvo Quattro Fratelli a potraviny Fresh.

            Výhercom gratulujeme a všetkým zúčastneným prajeme veľa síl pri ďalšom počítaní. Dovidenia o rok.