• Fajčiť alebo nefajčiť? To je otázka ...
          • Fajčiť alebo nefajčiť? To je otázka ...

          • Na hodine biológie sme v rámci overovania metodík realizovali so žiakmi tercie televíznu reláciu, ktorá sa venovala téme ZDRAVIE: Čo poškodzuje našu dýchaciu sústavu?  Zo žiakov sa stali špecialisti: športovci -  lekári, psychológovia, pľúcni špecialisti, toxikológovia, prezidenti Národnej koalície pre kontrolu tabaku v SR. Nechýbali ani výnimoční žiaci, ktorí svojim plagátom a aktivitami zvíťazili v celoslovenskom kole súťaže Zdravý život a moderátori, ktorí nás televíznou reláciou sprevádzali.

          • Čo sa deje s potravou v našom tele?

          • Metodika, ktorú sme ralizovali so žiakmi tercie, je zameraná na uvedomenie si významu tráviacej sústavy  v súvislosti s obehovou a dýchacou sústavou. Význam potravy žiaci prestanú vnímať len z pohľadu udržania života organizmu.  Pomocou animácií a realizáciu pokusu si žiaci uvedomili procesy trávenia a vstrebávania živín, procesy premeny látok a energie, význam obehovej sústavy pri vstrebávaní živín, význam dýchacej sústave pri premene látok v ľudskom organizme.

          • Informácie pre maturantov

          • Na základe spolupráce NÚCEM a Strednej odbornej školy masmediálnych a informačných štúdií v Bratislave vznikli 3  videá o maturitnej skúške.  Maturanti z tejto školy v ňom podávajú svojim rovesníkom jednoduchou formou základné informácie o tom, na čo je dôležité sa pripraviť v externej a písomnej forme internej časti maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry, a aj o tom, čo ich čaká pri ústnej maturite

            Ako funguje maturitná skúška?  https://vimeo.com/389542395

            Ako sa hodnotí externá časť maturity? https://vimeo.com/389568646

            Ako prebieha maturitná skúška? https://vimeo.com/392086164

             

             

             

             

             

             

          • Prosíme o vyplnenie dotazníka

          • Centrum vedecko-technických informácií SR vykonáva za účelom analýzy výstupov a dopadov Národného projektu „IT Akadémia – vzdelávanie pre 21 storočie“ druhé kolo (posttest) prieskumu zameraného na vzťah stredoškolákov k vzdelávaniu, ich plány po skončení štúdia a digitálnu gramotnosť. Výberový súbor tvoria žiaci všetkých ročníkov stredných škôl.Naša škola bola zaradená do súboru respondentov. Obraciame sa preto na Vás s prosbou o spoluprácu pri realizácii tohto prieskumu. Dovoľujeme si Vás požiadať, aby žiaci vyplnili online dotazník najneskôr do 29. marca 2020Dotazník je anonymný, získané údaje sa budú hromadne štatisticky spracovávať na počítači a budú použité výlučne na výskumné účely.Link na dotazník je nasledovný:

            https://dotazniky.itakademia.sk/index.php/survey/index/sid/567855/newtest/Y/lang/sk

            Za pomoc a spoluprácu Vám vopred ďakujeme.