• Na stupienku víťazov Medzinárodnej matematickej olympiády náš nadaný septimán Martin

          • Martin Kopčány sa  v pondelok 18.10.2021 zúčastnil slávnostného vyhodnotenia medzinárodných olympiád a postupových súťaží, ktoré bolo spojené s prijatím u prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Pani prezidentka zablahoželala zlatým, strieborným a bronzovým medailistom k úspechom a vyzdvihla, že naplno rozvíjajú svoj talent. Zároveň vyslovila vieru, že bez ohľadu na ďalšiu profesionálnu dráhu nezabudnú na to, odkiaľ prišli, na svojich rodičov a učiteľov, ktorí najviac vytvárali podmienky pre ich napredovanie.

            Medzinárodná matematická olympiáda (IMO) sa konala 14. – 24. 7. 2021. Oficiálnym organizátorom bolo mesto St. Petersburg, ale súťaž  prebiehala online z domácich krajín. Slovenská delegácia v konkurencii 107 štátov bojovala o medaily z priestorov IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže v Bratislave, ktorá v spolupráci so Slovenskou komisiou Matematickej olympiády zabezpečuje účasť talentovaných Slovákov  na tejto medzinárodnej súťaži.

            Počas  dvoch súťažných dní študenti riešili náročné matematické úlohy pod dohľadom vedúcich delegácie. Celý priebeh súťaže bol pozorne snímaný  kamerami, prostredníctvom ktorých organizátori dozerali na dodržiavanie prísnych pravidiel.

            Viac na: https://www.iuventa.sk/olympiady-1/matematicka-olympiada/70-rocnik-mo-2020-2021/

            v článku: Matematické talenty uspeli na medzinárodnej súťaži a odnášajú si dve strieborné a dve bronzové medaily.

            Náš Martin Kopčány, žiak septimy, vybojoval pre Slovensko bronzovú medailu.

            Martinovi ďakujeme za reprezentáciu našej školy ale i Slovenska a želáme mnoho ďalších úspechov na poli  matematiky i v osobnom živote.

          • Ani korona ich nezastavila

          • Naši Dofáci, ktorí usilovne pracovali na sebe počas minulého školského roka aj napriek tvrdším podmienkam, si boli v piatok 8.10. prevziať Medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu v Banskej Bystrici. Medzi ocenenými boli: absolventi bronzovej úrovne - Jakub Bacúšan, Veronika Bodáková , Barbora Kokavcová a Terézia Kupčoková z triedy 2.A, Samuel Havlíček, Alžbeta Kvietková, Matúš Páleník, Aneta Potkányová a Veronika Slivková z triedy septima, absolventka striebornej úrovne Anna Bížová a naša prvá absolventka zlatej úrovne Lívia Zajaková z triedy septima.

            Všetkým srdečne blahoželáme!

            Tím DofE

          • Pomoc pri zariaďovaní Multifunkčného Centra pre Mladých

          • Žiaci 1.A, kvinty a sexty v mesiaci september navštívili v rámci hodín ETV budovu MCM, aby pomohli svojimi nápadmi zariadiť budovu. Svoje názory a nápady prezentovali prostredníctvom diskusie, posterov a vyplnením dotazníkov, kde niektorí uviedli, že by sa chceli na zariaďovaní MCM podieľať aj formou dobrovoľníckej práce.