• Okresné kolo v atletickom štvorboji

          • V piatok 20.5.2022 sa žiaci prímy a sekundy zúčastnili okresného kola v atletickom štvorboji. V hode raketkou obsadil Martin Pančík 3.miesto a Lenka Ponická 2.miesto. Po celkovom súčte bodov v jednotlivých disciplínach sa Lenke Ponickej podarilo získať pekné 3.miesto. 

        • Podporte Ukrajinu
          • Podporte Ukrajinu

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            od pondelka 9. 5. 2022 bude v našej škole prebiehať zbierka pre utečencov z Ukrajiny. Chceli by sme Vás preto poprosiť o dobrovoľný príspevok vo forme trvanlivých potravín a drogérie. Žiaci zapojení v programe DofE, budú pomoc zbierať v jazykovej učebni ANJ 1 (na dolnom poschodí) každý deň od 10:15 - 10:35. Každý piatok budú vyzbierané veci distribuované prostredníctvom klastra Horehronie tým, ktorí ich potrebujú. Vopred Vám ďakujeme a veríme, že Vám osud ľudí v núdzi nie je ľahostajný.

            Trvanlivé potraviny:

            konzervy (akékoľvek), paštéty
            instantné kaše
            trvanlivé mlieko, cereálie
            cestoviny, strukoviny
            omáčky na cestoviny
            instantné polievky
            múka, cukor, soľ, olej
            ryža
            minerálne vody
            dlhotrvanlivý chlieb/sucháre/knäckerbrot .....

            Drogéria:
            krémy a iná kozmetika najmä pre ženy a deti
            pracie prášky
            čistiace prostriedky
            zubné kefky, pasty
            hygienické vreckovky, toaletný papier
            šampóny...

          • 1. ročník historickej exkurzie GJCH

          • 28. 4. 2022 sa uskutočnil prvý ročník historickej exkurzie GJCH. 13 študentov z tried III.A a septima, ktorí navštevujú semináre z dejepisu si pod vedením PhDr. Romana Nepšinského, PhR., upevňovali svoje poznatky zo stredovekých dejín priamo v priestoroch Zvolenského zámku. Následne preskúmali štruktúru a usporiadanie historických centier Zvolena a Banskej Bystrice. Nálada bola vynikajúca a študenti si okrem cestovateľských zážitkov vyskúšali výučbu dejepisu aktívnym spôsobom. Veríme, že tento aktívny prístup k štúdiu dejepisu využijú do budúcnosti aj ďalší študenti našej školy.

          • PRIDAJTE SA K ZBERU POUŽITÝCH ZUBNÝCH KEFIEK

          •   Viete, že hoci použité zubné kefky hodíte do komunálneho odpadu alebo do kontajnerov určených na plast, väčšinou aj tak skončia v spaľovni či na skládke?

            Sú totiž vyrobené z rôznych druhov plastov, ktoré nikto od seba neoddeľuje. 

            Chcete použité zubné kefky premeniť na niečo zmysluplné ?

            Spoločnosť CURAPROX recykluje plastové rúčky kefiek svojej značky na koše na triedený odpad a hlavičky a kefky iných značiek využíva na testy na výrobu záhradného nábytku. 

            V rámci projektu Eko Alarm za každých sto akýchkoľvek vyzbieraných zubných kefiek získa naša škola od spoločnosti CURAPROX jeden kôš na triedenie odpadu vyrobený práve zo zubných kefiek.

            Kde môžete priniesť použitú zubnú  kefku?

            Zberné boxy, do ktorých môžete vhodiť použité zubné kefky, sa nachádzajú na druhom poschodí našej školy.  Žltá krabica slúži na zber CURAPROX kefiek a biela na ostatné  kefky.

            Zber zubných kefiek začína  3. mája 2022.

            Bližšie informácie získate od svojich spolužiakov z kolégia Zelenej školy alebo na stránke https://aprilmagazin.curaprox.com/co-sa-stane-s-kefkou-curaprox-ked-dosluzi-pozrite-sa-ako-vznikne-novy-produkt/

            Pozrite si aj krátke video: https://cloud.curaprox.sk/d/f/577352994994042526