• Online prípravný kurz na prijímacie skúšky - pre deviatakov a piatakov zo ZŠ
          • Online prípravný kurz na prijímacie skúšky - pre deviatakov a piatakov zo ZŠ

          • Chceš sa dobre pripraviť na prijímacie skúšky? Ponúkame bezplatný online kurz, ktorý bude prebiehať v mesiacoch február - apríl vždy v stredu alebo štvrok o 17.00 hodine (jeden týždeň v stredu, ďalší týždeň vo štvrtok - bude sa to striedať).  Prvé stretnutie sa už uskutočnilo, ale stále sa môžeš pridať.

            Čo musíš urobiť?

            • napíš mail na prijimacky@gymbrezno.eu,
            • uveď svoje meno, či máš záujem o štvorročné alebo osemročné štúdium a mailovú adresu, z ktorej sa budeš prihlasovať,
            • pokyny na prihlásenie  dostaneš mailom deň pred začiatkom kurzu,
            • informovať sa môžeš na tel. 0903537513,
            • ak by si nedostal mail s prihlasovacími údajmi, skontroluj aj spam(nevyžiadanú poštu).
          • Stopy života

          • Deň 22. Február 2023 sa na našej škole niesol v znamení významnej osobnosti Slovenska. Spoločnosť Milana Rastislava Štefánika v spolupráci s našou školou usporiadala dejepisnú súťaž o našom velikánovi s názvom Stopy života o pôsobení a význame Milana Rastislava Štefánika.
            25 náročných otázok za čo najkratší čas v konkurencii ďalších výborne pripravených tímov zvládli najlepšie naši žiaci (ako v kategórii základných tak aj stredných škôl). Odmenou im bude nielen exkurzia na Bradlo, kde je Štefánik pochovaný, ale zároveň postup do celoslovenského kola súťaže, kde si overia vedomosti v silnej konkurencii najlepších. Slávnostné vyhodnotenie súťaže v synagóge, bolo doplnené aj aktom kladenia vencov pri soche generála Štefánika na námestí. Našim žiakom držíme palce v celoslovenskom kole, kde im želáme ďalšie vynikajúce úspechy.

          • AstroShow

          • V stredu 8. 2. 2023 mali žiaci prímy, sekundy, tercie a kvarty jedinečnú príležitosť „dotknúť“ sa vesmíru zblízka. Vďaka projektu AstroShow, Astronómia pre všetkých, sa v našej telocvični objavil veľký čierny stan – prenosné planetárium. Po úvodnom slove žiaci vstúpili do stanu a zábavno-zážitkovou formou sa preniesli slnečnou sústavou a dozvedeli sa základné informácie o planétach a iných vesmírnych telesách, ktoré sú súčasťou slnečnej sústavy. Pútavý výklad a zaujímavá videoprojekcia vyústila v plodnú diskusiu, ktorú ukončilo len netrpezlivé dupkanie ďalšej skupiny žiakov. 

          • Školské kolo Biblickej olympiády

          • Blahoželáme našim študentom, ktorí vyhrali v školskom kole Biblickej olympiády:

            1.kat.

            1. miesto: Dávid Čižmár, tercia

            2. miesto: Lukáš Kamenský, tercia

            3. miesto: Matej Poliak, kvarta

             

            2. kat.

            1. miesto: Radovan Košičiar, 2.A

            2. miesto: Adam Čižmár, sexta

            3. miesto: Alexandra Kopčányová, kvinta

          • Europoslanec na besede

          • Dňa 20.1. 2023 zavítal do našej školy vzácny hosť, zástupca Slovenskej republiky v Európskom parlamente, dlhoročný novinár a bývalý riaditeľ Kancelárie Európskeho parlamentu, pán Robert Hajšel.

            Beseda s pánom europoslancom mala od začiatku príjemnú a uvoľnenú atmosféru. Keďže prežívame náročnú dobu, aj naše stretnutie sa nieslo v duchu riešenia náročných geopolitických otázok. Ako sa ku kríze stavia Európska únia? Ako to vyzerá s vojnou na Ukrajine do budúcna? Robí Európska únia dostatok pre zdravotne znevýhodnených...? Aj na takéto otázky sme dostali  odpovede. Dozvedeli sme sa aj množstvo podrobností o plánoch Európskej únie, smerujúcich k znižovaniu uhlíkovej stopy, čo je  pre nás, ako zelenú školu, veľmi podstatné.

            Dlhoročné skúsenosti pána poslanca boli obzvlášť obohacujúce. Sme radi, že naše Slovensko má v Európskom parlamente takého dôstojného reprezentanta. Na konci besedy  pán europoslanec venoval malú pozornosť pre každého zúčastneného. A nám neostávalo nič iné, ako poďakovať za návštevu a popriať hosťovi z europarlamentu všetko dobré v jeho práci, ktorá nemálo ovplyvňuje život nás všetkých.

            Patrik Strigáč 4.A