• Celoštátne kolo Olympiády ľudských práv

          • V dňoch 18.4 - 20.4.2023 nás naša žiačka Lívia Zajaková úspešne reprezentovala na celoštátnom kole olympiády ľudských práv v Omšení. V konkurenci 59 účastníkov z celého Slovenska sa umiestnila na krásnom 10.mieste a bola najvyššie umiestnená z nášho kraja. Okrem toho si odniesla cenu BISLA v písaní eseje.  Srdečne blahoželáme!

          • Exkurzia Južná Morava 13.-14.4.2023

          • Pohladkali ste niekedy raju?

            Alebo ju kŕmili rovno z dlane? Žiaci prímy, sekundy a niektorí aj z tercie a kvarty si to mohli vyskúšať v ZOO v Zlíne. Dozvedeli sa aj prečo má žirafa „tesnú kožu“ a ako napríklad supy reagujú na stres. Zlín sme si mohli pozrieť aj z kedysi druhej najvyššej budovy v Európe, Baťovho mrakodrapu. Druhý deň v Mikulove sme videli v akom obrovskom sude sa skladovalo víno a v Ledniciach sme sa prešli po nádhernom zámku. V zámockom skleníku medzi exotickými rastlinami sme objavili aj 500 ročnú palmu. Žiaľ daždivé počasie nám nedovolilo prechádzať sa po záhradách alebo vystúpiť na minaret, ale i tak bola exkurzia pestrá a zaujímavá. Aspoň máme dôvod sa sem ešte niekedy vrátiť.

          • Mladý Európan 2023

          • Skvelé správy z Banskej Bystrice, naši študenti Tomáš Trunek, Alexandra Račeková a Jakub Bacúšan dnes vyhrali prvé miesto v regionálnom kole vedomostnej súťaže Mladý Európan 2023 a postupujú tak na celoslovenské kolo do Prešova. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu a na celoslovenskej súťaži držíme palce.

          • Divadelné predstavenie Last Wish

          • V posledný deň vyučovania pred Veľkou nocou, dňa 05.04. 2023, sme so žiakmi primy, sekundy, tercie, kvarty a vybranými žiakmi zo sexty a II.A vycestovali do Banskej Bystrice za kultúrou. Divadelné centrum pre nás pripravilo anglicko-slovenskú inscenáciu s názvom Last Wish,  ktorej dej sa sústredil, ako prezrádza samotný názov, na plnenie posledného želania pána Kinga jeho deťmi. Humorné spracovanie divadelného predstavenia a príjemná atmosféra v divadle nám zaručili dobrú náladu na zvyšok dňa. Pre mladších žiakov bola návšteva divadelného predstavenia v cudzom jazyku prvou návštevou tohto druhu v živote. Veríme, že sa im predstavenie páčilo, ukázalo im, že angličtina sa môže učiť aj hravou formou a motivovalo ich v ďalšom štúdiu.
            PK ANJ

          • Okresné kolo biblickej olympiády

          • Blahoželáme trojčlennému družstvu k 1. miestu Biblickej olympiády okresného (dekanátneho) kola a postupu na krajské (diecézne) kolo.

            Gymnázium (2. kat. - pre SŠ)

            Radovan Košičiar, 2.A

            Adam Čižmár, sexta

            Alexandra Kopčányová, kvinta

             

            Blahoželáme trojčlennému družstvu k 2. miestu Biblickej olympiády okresného (dekanátneho) kola.

            Gymnázium (1.kat. od primy po kvartu)

            Dávid Čižmár, tercia

            Lukáš Kamenský, tercia

            Matej Poliak, kvarta