• Školské kolo olympiády z anglického jazyka a vianočná výstavka kníh

          • V stredu 20. novembra 2019 sa stretlo 50 šikovných angličtinárov z našej školy aby si zmerali sily a overili znalosti z gramatiky, slovnej zásoby, čítania, posluchu s porozumením a ústneho prejavu. V kategórii 1A boli najlepší: 1. Kevin Hanuska (sekunda), 2. Richard Ivanko (sekunda), 3. Patrik Pekár (príma)

            Kategória 1B: 1. Samuel Remenár (tercia), 2. Timo Caban (kvarta), 3. Peter Beličák (kvarta)

            Kategória 2A: 1. Natália Bachmanová (sexta), 2. Andrej Praslička (kvinta), Michal Pôbiš (kvinta) a Timotej Vallo (1.A), ktorí dosiahli rovnaký počet bodov

            Kategória 2B: 1. Samuel Páleník (4. A), 2. Alexandra Vojtasová (septima), 3. Sára Schonová (3.B)

            Najlelpší študenti boli ocenení knihami v anglickom jazyku a všetci zúčastnení si odniesli malú pamiatku v podobe farebného pera. Ďakujeme rade rodičov za finančný príspevok. Víťazom blahoželáme a želáme veľa šťastia v okresných kolách.

            Pre študentov ktorí nevyhrali knihu organizujeme vianočnú výstavku anglických kníh, kde si môžu vybrať z rôznych titulov v rôznych jazykových úrovniach.

            PK ANJ

        • ZAHRÁME SI TKANIVITY?
          • ZAHRÁME SI TKANIVITY?

          • V triede sexta sme overovali  na hodine biológie metodiku Zahráme si tkanivity? v rámci tematického celku  a témy Stavba živočíšneho organizmu/Tkanivá.
          • Poznáš vtáka po perí?

          • V rámci tematického celku  Vnútorná stavba stavovcov a témy Povrch tela stavovcov v predmete biológia sme so žiakmi tercie overovali metodiku Poznáš vtáka po perí?  Hlavným cieľom bolo opísať povrch tela stavovcov, vysvetliť význam kože pre stavovcov, vymenovať vrstvy kože stavovcov, uviesť  príklady kožných útvarov stavovcov, popísať stavbu vtáčieho pera.
          • Zástupcovia kolégia Zelenej školy prezentovali našu Cestu zmeny alebo od asfaltu k zeleni

          • 12.11. 2019 sa v CEEV Živica vo Zvolene konal druhý regionálny seminár Zelenej školy.  Mali smečesť otvoriť  ho svojou prezentáciou pre viac ako štyridsať učiteľov z rôznych typov škôl naSlovensku.   Cieľom prezentácie bolo podeliť sa so zúčastnenými školami o skúsenosti s programomZelená škola a predstaviť zmeny, ktoré do našej školy priniesol.  Ukázali sme nielen výsledky našejniekoľkoročnej práce, ale aj cestu, akou sme k zmenám na škole dospeli.Ocenenie nášho snaženia zúčastnenými učiteľmi je pre nás zároveň impulzom do ďalšej činnosti a motiváciou čestne obhájiť udelený titul Zelenej školy aj v nasledujúcom certifikačnom období.

          • Naši žiaci na Dni Otvorených Dverí  UMB v Banskej Bystrici  

          •  

            Dňa 13. 11. 2019 sa žiaci tretieho ročníka štvorročného a siedmeho ročníka osemročného gymnázia zúčastnili DOD, konaného na všetkých fakultách UMB v Banskej Bystrici. Záujem bol o prírodovedeckú, filozofickú, ekonomickú a pedagogickú fakultu. Žiaci mali príležitosť oboznámiť sa o možnostiach štúdia na jednotlivých fakultách UMB.  Žiaci si podľa vlastného záujmu  prezreli  učebne a laboratóriá jednotlivých katedier, vypočuli si zaujímavé prednášky, zúčastnili sa laboratórnych pokusov.  

            Žiaci mali možnosť priamo klásť zvedavé otázky ohľadom štúdia na škole, o ktorú prejavujú záujem. Veríme, že aj DOD  v UMB  im pomohol pri ich rozhodovaní o ďalšom štúdiu.

             

          • Majstrovstvá  Banskobystrického kraja v súťaži Rope Skipping

          • Vedieť skákať cez švihadlo už vôbec nie ja taká bežná vec ako kedysi. O to viac si ceníme vynikajúce výkony našich študentov, ktorí získali ocenenia na Majstrovstvách  Banskobystrického kraja v súťaži Rope Skipping. Medzi chlapcami zvíťazil Samo Havlíček z kvinty, Matúš Páleník bol tretí vo vytrvalostnej súťaži. Z dievčat bola najúspešnejšia Katka Kučeráková z lll,B, ktorá v oboch súťažiach získala  2. miesto. Gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy. 

        • This is 21- Priprav sa na 21. storočie.
          • This is 21- Priprav sa na 21. storočie.

          • 8.11.2019 sa aj naša škola stala súčasťou projektu Nadácie Pontis This is  21- priprav sa na 21. storočieInšpiratívne osobnosti zo sveta biznisu prišli  do svojich domovských škôl a na svojom príbehu ukázali dôležitosť zručností, vedomostí a postojov potrebných pre 21. storočie. Do našej školy zavítali  dokonca dve osobnosti - naše absolventky Veronika Bush zo spoločnosti Tesco a Simona Danišová zo spoločnosti Slovenské elektrárne. Veronika Bush vedie komunikačné oddelenie Tesca na Slovensku a zastrešuje strategické otázky týkajúce sa vzťahov s médiami, komunikácie pre kolegov, vzťahov s vládou, ako aj oblasti spoločenskej zodpovednosti.

            Simona Danišová pracuje ako vedúca oddelenia dokumentácie a kontraktov pre inžiniering MO34 v spoločnosti Slovenské elektrárne.

            Naši žiaci si pozorne vypočuli ich životné príbehy a mali možnosť sa inšpirovať. Každý mladý človek má budúcnosť pred sebou a je len na ňom, čo dokáže.

            Veronika a Simonka ďakujeme za príjemne strávený čas. Radi Vás medzi sebou privítame aj v budúcnosti.