• Informácie pre prvákov a primanov
          • Informácie pre prvákov a primanov

          • Školský  rok začne 2. septembra 2020 o 7.45 hod. Žiaci sa sústredia na školskom dvore a  budú rozdelení do tried, zoznámia sa s triednymi učiteľmi, dostanú rozvrh. Triedni učitelia im odpovedia na všetky otázky - vyučovací proces, školský poriadok, organizácia šk. roka, možnosti stravovania, preukazy ISIC a t.ď. Po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a pre potreby dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní je potrebné rešpektovať Manuál. Žiak alebo zákonný zástupca neplnoletého žiaka predkladá vyplnený zdravotny_dotaznik.pdf pred prvým nástupom do školy. Po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlasenie.pdf o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Obidve tlačivá je potrebné priniesť podpísané zákonným zástupcom 2.9. Ak nemáte možnosť tlačivá si vytlačiť, nájdete ich v schránke tlačivá pred budovou školy.

             

          • Začiatok školského roka 2020/2021

          • Školský rok 2020/2021 sa začne v stredu 2.septembra 2020. MŠVVaŠ zverejnilo pokyny - Manuál opatrení pre školy a školské zariadeniaCieľom dokumentov je stanoviť základné prevádzkové podmienky škôl po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 pre potreby dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní.  

            Zákonný zástupca žiaka pri nástupe do školy: 

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do strednejškoly a pri odchode žiaka zo strednejškoly (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
            • Predkladá pri prvom nástupe  do školy čestné prehlásenie  zdravotny_dotaznik.pdf alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie vyhlasenie.pdf Prehlásenie je potrebné priniesť podpísané 2.9. do školy, tlačivo si vytlačte, alebo si ho môžete vyzdvihnúť na sekretariáte v čase od 8.00-13.00. Obidve tlačivá je potrebné priniesť podpísané zákonným zástupcom/plnoletým žiakom dňa 2.9.2020. Ak nemáte možnosť tlačivá si vytlačiť, nájdete ich v schránke tlačivá pred budovou školy.
            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky. Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej strednej školy na školský rok 2020/2021.
            • V prípade, že má u svojho dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiakovi prerušená dochádzka do školy. Ak ide o plnoletých žiakov, plnia uvedené povinnosti osobne.